Skip to main content

Πρόγραμμα Κινητικότητας Νέων

02/07/2018
Πρόγραμμα Κινητικότητας Νέων

Είσαι νέος/νέα και θέλεις να αναπτύξεις τις επαγγελματικές σου ικανότητες και δεξιότητες; Θα σου άρεσε να ταξιδέψεις σε μια νέα χώρα, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να εργαστείς εθελοντικά; Αν ναι, ο τρόπος είναι να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα κινητικότητας νέων.

Το CARDET – Κέντρο για την Προώθηση της Έρευνας και την Ανάπτυξη της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας σου δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσω του έργου «TrainVol – Capacity Building of Civil Society to Strengthen Volunteerism Management and Promote Volunteerism among Youth» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Βασικός σκοπός του έργου είναι να χρησιμοποιήσει τον εθελοντισμό ως εναλλακτικό μηχανισμό ώστε να δοθούν στους/στις νέους/ες ευκαιρίες για άτυπη μάθηση, βελτιώνοντας τις προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητές τους. Απώτερος στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των νέων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος TrainVol θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα κινητικότητας το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Δεκέμβριος 2017 / Ιανουάριος 2018

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα διοργανωθεί στην Λευκωσία για την προετοιμασία των συμμετεχόντων που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2018

Κινητικότητα των συμμετεχόντων στις τέσσερις (4) χώρες εκπαιδεύσεων. Σε κάθε χώρα η διάρκεια παραμονής είναι 7 μέρες.

Απρίλιος ή Μάιος 2018

Διήμερο σεμινάριο το οποίο θα διοργανωθεί στην Λευκωσία από τους συμμετέχοντες με την επιστροφή τους, με απώτερο στόχο να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε 15 νέους εθελοντές.

Κριτήρια επιλογής

Ο αριθμός των εθελοντών που θα επιλεχθούν είναι δύο (2) και τα κριτήρια επιλογής είναι τα εξής:

  • Να είναι από 18 έως 35 ετών
  • Να μιλούν καλά Αγγλικά, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός διεθνούς περιβάλλοντος εργασίας
  • Να μπορούν να δεσμευτούν για τη συμμετοχή τους και στις τέσσερις (4) εβδομάδες εκπαίδευσης και στα δύο (2) εκπαιδευτικά σεμινάρια
  • Επίσης, είναι επιθυμητό να έχουν πρότερη εργασιακή ή αποδεδειγμένη εθελοντική εμπειρία σε τομείς που αφορούν νέους.

Οργανισμοί, ημερομηνίες και χώρες εκπαιδεύσεων

  • NGO ROMA YOUTH INITIATIVE BE MY FRIEND, 7 με 13 Ιανουαρίου 2018, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
  • ASSOCIATION OF VOLUNTEERING VOLONTERSKI CENTAR SKOPJE, 21 με 27 Ιανουαρίου 2018, FYROM
  • CARDET, 4 με 10 Φεβρουαρίου, Κύπρος
  • ΚΜΟΠ – Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, 18 με 24 Φεβρουαρίου 2018, Ελλάδα

Διαδικασία συμμετοχής και επιλογής συμμετεχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ακόλουθο σύνδεσμο έως την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις όπου θα διοργανωθούν από το CARDET στο προσεχές διάστημα.

Η τελική απόφαση για το ποιοι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας θα ληφθεί από το CARDET σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στο έργο κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων καθώς και των αποτελεσμάτων από τις συνεντεύξεις.

Έξοδα που καλύπτονται από το πρόγραμμα:

Για τα ταξίδια προς το εξωτερικό το πρόγραμμα καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, μεταφορικά στους τόπους εκπαιδεύσεων καθώς και πλήρης διατροφή (τρία γεύματα).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στις σελίδες: trainvol.eu, facebook.

This project has been funded with support from the European Commission. This website and all its contents reflect the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.[2016 – 1400 / 043 – 001]

Target Groups

2, 9, 10

Education Level

2, 3, 4, 6, 7, 8