Skip to main content

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαπολιτισμικότητα

03/07/2018
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαπολιτισμικότητα

Το CARDET υλοποίησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μία μέρα στη θέση του άλλου», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του έργου “Us&Them” από εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι συμμετείχαν σε προηγούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Διαχείριση των πολυπολιτισμικών και πολυεθνικών ομάδων ενηλίκων για τη βελτίωση της αποδοχής και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο πλαίσιο τριών συναντήσεων και συμμετείχαν 10 μετανάστριες, οι οποίες διαμένουν στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε μία ποικιλία δραστηριοτήτων από το Εγχειρίδιο ΙΙ του έργου, γύρω από τις θεματικές της θρησκείας, των διαπροσωπικών σχέσεων, της καθημερινής διαβίωσης, της κοινωνικοποίησης, ενώ έγινε αναφορά στις πιθανές προκλήσεις που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Κύπρο.

Η αξιολόγηση του προγράμματος ήτανε ιδιαίτερα θετική. Οι συμμετέχουσες δήλωσαν ότι υπήρξε μία πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία τους επέτρεψε να γνωρίσουν τις διαφορετικές οπτικές άλλων πολιτισμών και να κατανοήσουν καλύτερα τον δικό τους πολιτισμό. Επίσης, ανέφεραν ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα κοινωνική εμπειρία, καθώς επικοινώνησαν με άτομα από διαφορετικούς πολιτισμούς και μοιράστηκαν κοινές εμπειρίες από την καθημερινότητά τους στην Κύπρο.

This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. [Project Number: 2015-1-RO01-KA204-015131]

Target Groups

6, 7, 8, 11, 12, 13, 15

Education Level

8