Skip to main content

Το CARDET συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας στην Αθήνα

12/02/2019
Το CARDET συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Aegean Collage του Πειραιά το διεθνές συνέδριο με τίτλο «Εναλλακτικοί Δρόμοι για Ευκαιρίες Απασχόλησης στην Ψηφιακή Εποχή». Η διεθνής εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου Erasmus “DROP-In – Early School Leavers (DROP-In – Πρόωρη Εγκατάλειψη σχολείου)”.

Το έργο Drop-in αποσκοπεί στη δημιουργία εναλλακτικών ευκαιριών για τους νέους, οι οποίοι εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο, όσο αφορά την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, η ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης, η οποία αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία των εταίρων, είναι τώρα διαθέσιμη δωρεάν, για να παρέχει την ευκαιρία σε νέους, οι οποίοι εγκατέλειψαν το σχολείο, να βελτιώσουν τις βασικές και εγκάρσιες δεξιότητες τους, ώστε να αυξήσουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.

Το Διεθνές Συνέδριο Ευαισθητοποίησης φιλοξένησε κύριους ομιλητές από πολλούς οργανισμούς, οι οποίοι εργάζονται με άτομα που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο; και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εξεύρεσης εργασίας, οι οποίοι βοήθησαν τους εταίρους στην αναγνώριση των σημαντικότερων δεξιοτήτων που χρειάζεται ένα άτομο στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από την πρόεδρο του οργανισμού KMOP, Δρα Αντωνία Torrents, η οποία ανέφερε ότι «Η εύρεση κινήτρων για επιτυχία αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για όσους έχουν εγκαταλείψει πρόωρα το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η διεθνής μας συνεργασία, μέσω του έργου αυτού, επιδιώκει να συμβάλει ιδιαίτερα στη δημιουργία κινήτρων για τη νεολαία μας».

«Ο οργανισμός IARS και οι εταίροι του Ευρωπαϊκού έργου Drop-in παρουσιάζουν μια δωρεάν διαδικτυακή σειρά μαθημάτων, η οποία επιχορηγείται από το ταμείο ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσαρμοσμένη και σχεδιασμένη για τους νέους, στους οποίους δεν προσφέρθηκαν ίσες ευκαιρίες για εκπαίδευση. Η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου δεν είναι σφάλμα των ίδιων των νέων. Αποτελεί δική μας αποτυχία ως σύγχρονη Ευρωπαϊκή κοινωνία να ανταποκριθούμε στην πραγματικότητα και η κοινοπραξία του έργου Drop-in δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη», δήλωσε ο Ιδρυτής και Διευθυντής του οργανισμού IARS και Συντονιστής του έργου Drop- in, Δρ. Theo Gavrielides.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν πολλά εργαστήρια, στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν δραστηριότητες, να μοιραστούν γνώσεις και να αλληλεπιδράσουν με τους εκπαιδευτές. Το συνέδριο κατάφερε να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα άτομα που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο και την ανάγκη να τους παρέχονται εναλλακτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων τους, μέσω εναλλακτικών οδών.

Το έργο DROP-In χρηματοδοτείται από το Ταμείο Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα διαρκέσει για 24 μήνες (από Σεπτέμβριο 2017 μέχρι Αύγουστο 2019). Εφαρμόζεται από μια ομάδα 5 πεπειραμένων εταίρων σε 5 χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος και Ιταλία), με επικεφαλής το Διεθνές Ινστιτούτο IARS.

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.GRANT agreement: 2017-1-UK01-KA205-035400

Target Groups

2, 8, 9, 10

Education Level

3, 7, 8